5 dl lämmintä vettä

1 tuorehiiva

1 tl suolaa

1 tl hunajaa

1,5 dl ruokaöljyä

2 dl kaurahiutaleita

noin 2 dl juustoraastetta (2–3 juuston loput raasteena)

noin 15 dl sämpyläjauhoja

 

  1. Mittaa vesi kulhoon, lisää suola ja murustele tuorehiiva sekaan.
  2. Lisää seuraavaksi ruokaöljy, hunaja ja raastetut juustonloput.

  1. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja lisää hiljalleen sämpyläjauhoja.
  2. Lisää jauhoja sen verran, ettei taikina tartu kulhon reunoihin. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi ja jätä se kohoamaan liinan alle.

  1. Anna kohota noin 20 min.
  2. Pyörittele taikinasta sämpylöitä, laita ne pellille leivinpaperin päälle kohoamaan hetkeksi.

  1. Ennen kuin laitat sämpylät uuniin, voitele ne vedellä. Halutessasi ripottele sämpylän pinnalle vielä hieman juustoa.
  2. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 min.

 

Tiesitkö?

Hunaja on ainetta, jota tarhamehiläinen on tuottanut ravinnokseen kasveista.

Hunaja voi olla juoksevaa, pehmeää tai kiinteää. Sitä voi nauttia sellaisenaan tai käyttää ruoanlaitossa.

 

Resepti ja kuvat on Meri-Tuulia Myllykoskelta ja ne on julkaistu Lasten polku -lehdessä 10/2021.