Ohjeesta tulee noin 20 keksiä.

 

200 g tummaa suklaata

125 g voita

2 dl sokeria

1,5 dl fariinisokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

sormisuolaa

  1. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Vatkaa sokereita ja munia 5 minuuttia.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Vatkaa pienellä teholla. (Älä säikähdä, vaikka taikina muuttuu paksuksi!)
  4. Lisää suklaa-voiseos taikinaan.
  5. Tee taikinasta noin 20 palloa. Asettele pallot pellille. Paina hieman littanaksi. Ripottele päälle vähän sormisuolaa.
  6. Paista uunin keskitasolla 200°C noin 10 min.
  7. Nauti!

Resepti ja kuva ovat Maiju Rontilta, ja ne on  julkaistu Lasten polku -lehdessä 9/21.