Ohjeen mukainen taikina on tarkoitettu pyöreään piirakkavuokaan leivottavaksi, siitä tulee 8–10 annosta.

Näitä tarvitset:

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl piimää tai esim. maustamatonta jugurttia
  • 1 dl sulatettua margariinia
  • 1 kananmuna

Sekoita ensin kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää sekaan piimä, sula rasva ja kananmuna. Vatkaa hyvin. Kaada taikina pyöreään piirakkavuokaan leivinpaperin päälle.

Kermaviilipäällinen

  • 1 purkki kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria

Kaada kermaviili, vaniljasokeri ja kananmuna kulhoon, sekoita hyvin.

Kaada kermaviilitäyte tasaisesti piirakkataikinan päälle. Ripottele pinnalle punaisia viinimarjoja.

Paista piirakkaa 170 asteessa noin 20–25 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman vaaleanruskeaa väriä.

Nautitaan tuoreeltaan, mielellään hyvässä seurassa!

Resepti ja kuvat ovat Meri-Tuulia Myllykoskelta, ja ne on julkaistu Lasten polku -lehdessä 7–8/2020.