4 dl vehnäjauhoja

2 dl kaurahiutaleita tai esimerkiksi ruisjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 rkl hunajaa

1/2 dl ruokaöljyä

3 dl maitoa

 

Tee näin:

1. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää sekaan ruokaöljy, hunaja ja maito. (Halutessasi voit raastaa taikinan sekaan 2 porkkanaa.)

2. Sekoita taikina tasaiseksi ja pyörittele siinä nökäreitä leivinpaperille.

3. Taputtele nökäreet kostutetulla kädellä kiekoiksi.

4. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 min, kunnes teeleipien pinta on saanut kullanruskean värin.

 

Nauti tuoreeltaan voin ja lisukkeiden kera!

 

Meri-Tuulia Myllykosken resepti syyskuun 2019 Lasten polku -lehdestä.